ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Η Tact Hellas διοργανώνει διαδικτυακά, εκπαιδευτικό πρόγραμμα και εξετάσεις, με σκοπό την κατάρτιση για την απόκτηση του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού φροντίδας (ECC).

Το ECC (European Care Certificate) είναι ένας πανευρωπαϊκός τίτλος στην κοινωνική φροντίδα. Μέχρι σήμερα καλύπτει δεκαπέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πιστοποιητικό αναπτύχθηκε για να υποστηρίξει την κινητικότητα των εργαζομένων σε ολόκληρη την Ευρώπη και να προαγάγει ένα κοινό θεμέλιο στις υπηρεσίες φροντίδας.

Για να αποκτήσουν το ECC, οι υποψήφιοι πρέπει να περάσουν μια ευρεία τυποποιημένη εξέταση 100 σχεδόν ερωτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης,που είναι κοινές σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα εξετάσει τη γνώση τους για την βασική Ευρωπαϊκή κοινωνική φροντίδα μαθησιακών αποτελεσμάτων (BESCLO).

Το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Φροντίδας αποδεικνύει ότι ο υποψήφιος έχει την ελάχιστη γνώση που χρειάζεται συνήθως για να εργαστεί ακίνδυνα στον τομέα της φροντίδας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες κοινωνικών επιστημών, ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, προσωπικό κοινωνικής φροντίδας, εκπαιδευτικούς, φοιτητές αλλά και όσους καλούνται να φροντίσουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Για πληροφορίες και δήλωση ενδιαφέροντος καλείτε στα:

2109016677 – 6946616306- 6972079311

αλλά και μέσω e-mail: tacthellas@gmail.com

Ημερομηνία Διεξαγωγής:

Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 5-6-7 Μαρτίου 2021

Τόπος Διεξαγωγής:

Διαδικτυακή πλατφόρμα zoom

Σύνολο εκπαίδευσης: 20 ώρες  – Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ.

Κατάθεση xρημάτων στην Τράπεζα Πειραιώς στον λογαριασμό:

IBAN: GR04 0172 0930 0050 9305 7342 028 Δικαιούχος: TACT HELLAS

Το σεμινάριο αποτελείται από 3 ημέρες διαδικτυακής εκπαίδευσης στις παρακάτω θεματικές ενότητες. Aκολουθούν οι εξετάσεις πιστοποίησης.

Tα Βασικά Θέματα Εκπαίδευσης στην Κοινωνική Φροντίδα:

  1. Οι αξίες της κοινωνικής φροντίδας
  2. Προώθηση της ποιότητας ζωής για τα άτομα που φροντίζετε
  3. Εργασία με κίνδυνο
  4. Κατανόηση του ρόλου που έχει ο φροντιστής υποστήριξης
  5. Ασφάλεια στην εργασία φροντίδας
  6. Θετική επικοινωνία
  7. Αναγνώριση και ανταπόκριση στην κακοποίηση και την παραμέληση 
  8. Εξέλιξη ως εργαζόμενος φροντιστής

Μετά την ολοκλήρωση  της εκπαίδευσης  γίνεται η απαραίτητη εξέταση σε όλες τις θεματικές, έτσι ώστε να δοθεί το πιστοποιητικό ικανότητας του κοινωνικού φροντιστή.

Οι εξετάσεις  δίνονται διαδικτυακά μέσω του Google Meet και η βαθμολόγηση και πιστοποίηση γίνονται απευθείας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό.